Slapišče Bele vode

(Stream with waterfalls Bele vode)

OPIS (Description)

Potka je jasno označena z barvno puščico in gre ob desnem bregu potoka. V spodnjem delu naletimo na 30 metrov dolgo slašišče s šumniki, ki v lepem desnem zavoju preči pobočje in se nižje pod cesto izlije v Trebuščico. V srednjem delu najdemo šumelišče, po katerem je slapišče dobilo svoje ime - Bele vode. Gre za 10 metrov visoko in povprečno 7 metrov široko, ne preveč strmo lehnjakovo pobočje, po katerem voda teče v široki zavesi. Potok se nekaj više začne s kraškim izvirom, še kak meter naprej pa pridemo do vhoda v pečino Medvedova jama (če boste s primerne razdalje pogledali kamen pred vhodom, boste v obliki kamna lahko prepoznali obris medvedove glave).

(The stream with waterfalls has height of 10 meters and with width of 7 meters. Few meters above the waterfall there is the carst vent hole and the cave. In front of the cave there is the stone, shape like bear head.)

DOSTOP (Access)

Z magistralne ceste Idrija - Tolmin zavijemo za Dolenjo Trebušo in se po dolini Trebuščice najprej usmerimo za Čepovan, pri razpotju pred mostom pa za Idrijo oziroma Gorenjo Trebušo. Po približno 1,5 kilometra od razpotja se z leve strani ceste nahajajo Bele vode in Medvedova jama (smerna tabla).

(From main road Idrija - Tolmin turn toward Dolenja Trebuša. In Dolenja Trebuša turn left to Gorenja Trebuša. After approx. 1,5 kilometers there is the wooden sign Bele vode. Just follow the path upstream.)

Slapišče Bele vode (Foto: Žare)


Prejšnja stran (Previous page)