Slapovi na Belem potoku

(Waterfalls on Beli Potok)

OPIS (Description)

Po kakih 15 minutah pridemo do spodnje postaje tovorne žičnice do Pogačnikovega doma na Kriških podih. Od tu se spustimo v strugo Belega potoka in kmalu se pred nami prikaže spodnji slap, višine 15 metrov, ki pada v 4 stopnjah v tolmun srčaste oblike. Za naslednji slap se usmerimo nazaj na pot proti Pogačnikovemu domu in takoj na prvem ostrejšem ovinku v levo naletimo na ozko potko, ki pelje v desno in z malenkostnim spustom smo pred zgornjim slapom, višine 4 do 5 metrov.

(There are two waterfalls. Lower one is 15 meters high, upper one is 4-5 meters high.)

DOSTOP (Access)

Z gorenjske smeri krenemo po vršiški cesti in prevozimo gorski prelaz. Ko se spustimo v dolino, se pri kraju Trenta usmerimo na levo, v dolino reke Krajcarice z imenom Zadnjica. Po kakem kilometru pridemo do večjega parkirišča in razcepa poti, kjer se usmerimo na tisto, ki vodi na Kriške pode (na levo).

(Go by main road Kranjska Gora - Bovec over the mountain pass Vršič and into the valley Trenta. Turn left to valley of Krajcarica river, named Zadnjica and to the parking lot 1 kilometer from the entrance of the valey. At the parking lot turn left and follow the marked mountain path to Pogačnikov dom na Kriških podih. Soon after you'll arrive to the lower station of telpher line. To aproach lower waterfall descend to the nearby riverbed of Beli potok, and to the upper one go bac on and again follow the path to Pogačnikov dom na Kriških podih and turn right at the first sharp-edged left turn.)

Spodnji slap (Foto: Žare)

Zgornji slap (Foto: Boris)


Prejšnja stran (Previous page)