Slap na Desnem Suhelju

(Waterfall on Right Suhelj)

OPIS (Description)

V območju Podkorena obstajata dva potoka z istim imenom - Suhelj. Spomnimo se, da opredeljujemo poziciji levi/desni zmeraj v odvisnosti od toka vode (in ne po položaju na karti ali čem podobnem!)- torej se tokrat nahajamo na Denem Suhelju. Pot si vseskozi utiramo zdaj po strugi, zdaj ob strugi. Po približno 15 minutah se znajdemo pred dvostopenjskim slapom višine 12 metrov, ki teče po stopničastih skladih in je po tej značilnosti precej podoben bližnjemu slapu Dričavec, vendar so ti skladi mnogo bolj izraziti, preden se ne ulije v manjši tolmun.

(This waterfall has height of 12 meters and it is very similar to waterfall Dričavec which is in neighbourhood.)

DOSTOP (Access)

Na magistralni cesti Kranjska Gora - Rateče zavijemo pri Podkorenu za mejni prehod Korensko sedlo in zapeljemo v hrib. Na prvem ostrem ovinku v levo boste približno po 800 metrih od odcepa v Podkorenu opazili na desni majhen izvoz. Krenemo po dovozni lesarski cesti, ki nekaj časa navkreber poteka nad asfaltirano cesto in potem zavije v desno in v gozd. Z leve se nam kmalu pridruži pritok, vendar še naprej sledimo večjemu, glavnemu toku vse do samega slapu.

(From main road Jesenice - Rateče in Podkoren turn toward border crossing Korensko sedlo. On the first sharp left turn approx. 800 meters from Podkoren there is the drive access on the right side of the turn. From there go by forest road which begin a little further by main road. Follow the stream till waterfall.)

Slap na Desnem Suhelju (Foto: Žare)


Prejšnja stran (Previous page)