Slap Jablenovca

(Waterfall Jablenovca)

OPIS (Description)

Slap se nahaja skrit v globokem gozdu, tik pred izlivom pritoka potoka Jablenovca. Slap se nahaja nekaj metrov od potke, ki si je utrla pot ob bregu potoka. Visok je 3 metre, malce desno in višje pa se nahaja vodno zajetje.

(Waterfall is hidden in a deep forest, short time before affluent pours in brook of Jablenovca. Its height is 3 meters.)

DOSTOP (Access)

Z magistralne ceste Škofja Loka - Železniki zavijemo za Ševlje, se peljemo skozi zaselek proti Selcam in zavijemo kakih 400 metrov iz naselja na desno in na gozdno cesto. Ob potoku se peljemo še kak kilometer, dokler ne pridemo do razcepa gozdne ceste, ki ga prepoznamo tudi po pritoku in bližnjem mostiču. Odpravimo se čez mostič in po pobočju navzgor, vsezkozi ob levem bregu pritoka - slap se nahaja dobrih 100 metrih od mostiča.

(From main road Škofja Loka - Železniki turn to Ševlje and through Ševlje towards Selce. Approx. 400 meters from Ševlje turn right to forest road. Go along brook approx. 1 kilometer till road splits. There is a affluent and small bridge. Pass the bridge and go up the hill by the left bank of the brook. Waterfall is located approx. 100 meters from the bridge.)

Slap Jablenovca (Foto: Boris)


Prejšnja stran (Previous page)