Slap Osir

(Waterfall Osir)

OPIS (Description)

Slap Osir ima sicer več stopenj, vendar lahko jasno opredelimo 3 glavne, lepo razvidne stopnje. Gre za nadvse zanimiv in razgiban slap, ki v kaskadah pade 30 metrov globoko, preden se na koncu ne izlije naravnost v potok Doblarec.

(The waterfalls have height of 30 meters. Water falls in three main stages and in the end falls directly into brook Doblarec.)

DOSTOP (Access)

Z magistralne ceste Tolmin - Nova Gorica se na izhodu iz kraja Doblar (ovinek v levo in navzgor; spoznate ga tudi po novogradnji predora za potrebe HE Doblar) usmerimo na ozko, asfaltirano lokalno cesto in po 1,8 kilometra na levi uzremo ozko gozdno potko, ki se spušča proti nižjeležečemu potoku Doblarcu. Sledimo potki le kakih 5 metrov in se s potke takoj spustimo po strmem in drsljivem pobočju (s pomočjo vrvi!) kakih 10 metrov niže na rob korit, kjer lahko slap opazujemo z nasprotnega brega.

(From main road Tolmin - Nova Gorica at Doblar (in exit of Doblar) turn right on narrow asphalt road. After 1,8 kilometer there is, on the left side of the road, forrest road. Follow the forrest road and after approx. 5 meters descend through very steep and sleppery slope (rope recommended) to the edge of the river channel. From here you can watch the waterfall, from the oposite bank.)

Slap Osir (Foto: Žare)


Prejšnja stran (Previous page)