Slapišče v Soteski

Stream with waterfalls in Soteska

OPIS (Description)

Vzpenjamo se vseskozi po desnem bregu potoka strmo navzgor in po 15 do 20 minutah od odcepa smo pri spodnjem, vidnem delu slapišča: voda (po 20 metrih)priteče z leve do prve stopnje slapišča, se nabere v tolmun, usmeri v desno, pade 20 metrov čez drugo stopnjo kot po hrbtišču smučarske skakalnice v tretjo stopnjo - 40 metrski slap z manjšim tolmunom od koder voda odteka po 2 metra visokem kamnitem nagibu v dolino. Zgornji, zakriti del, do katerega je dostop možen le po strmem melišču in s pomočjo vrvi, je visok vsaj 20 metrov tako da lahko govorimo o še enem 100 metrskem slapišču v Sloveniji.

(Waterfall falls in three stages and has height aprox. 100 meters, but upstream there might be more stages. Yet to explore.)

DOSTOP (Access)

Po magistralni cesti Bled - Bohinj pridemo do opuščene železniške postaje Soteska, kjer se v bližini nahaja odcep na gozdno cesto. Le malce naprej od odcepa preči Savo Bohinjko železniški most - dalje preprosto sledimo gozdni cesti in po 15 minutah pridemo do odcepa za slap.

(There is an old train station Soteska at main road Bled - Bohinj. Not far away there is turning to macadam road, go under old train bridge. After 15 minutes turn right and up the slope. Access to the higher stages is not possible without climbing.)

Slapišče v Soteski - spodnji del (Foto: Žare)

Slapišče v Soteski - od daleč (Foto: Žare)


Prejšnja stran (Previous page)