Slap Suhe

(Waterfall Suha)

OPIS (Description)

Slap na potoku Suha je deltoidne oblike, celotno pobočje pa je iz lehnjaka. Slap je visok vseskupaj 110 metrov (80 metrov slapu in 30 metrov slapišča). Na večji sliki je značilni, srednji del slapu, na manjši pa vršnji in srednji del skupaj (slikano od daleč!). Kadar je dovolj vode, boste (tudi na večji sliki!) videli na zgornjem delu slapu manjši curek, ko se voda z vso silo požene preko skal.

(The waterfall has height of 110 meters. Water flow over the tufa stone and it can easely be the highest tufa waterfall in the world.)

DOSTOP (Access)

V Bohinju, pravzaprav v Ribčevem lazu (kajti kraj z imenom Bohinj ne obstaja!) se usmerimo za Staro Fužino in od tam za Planino Vogar. Najprej gremo mimo parkirišča pred vhodom v kanjon Mostnice in zavijemo po cesti v gozd. Na razcepu Vogar - Voje gremo levo. Slap je od razcepa oddaljen 3,3 kilometra, nahaja pa se tik nad ostrim ovinkom v desno. Blizu slapu, na ovinku ceste, je dovolj prostora za več avtomobilov.

(In Bohinj at the lake turn right toward Stara Fužina. From Stara Fužina turn left toward valley Voje. After short time there is the road branch toward Voje and toward Vogar. Turn left toward Vogar. After approx. 3,3 kilometers from road branch there is the sharp right turn. There you can leave the car because the waterfall is located just there.)

Slap Suhe, srednji del (Foto: Žare)

Slap Suhe, od daleč (Foto: Žare)


Prejšnja stran (Previous page)