Slapišče pod Zavratami

(Stream with waterfalls under Zavrate)

OPIS (Description)

Pri železniško-cestnem prehodu kak kilometer pred Zidanim mostom je na desni strani manjše parkirišče, čez Savo pa vidimo vstop v Trbežnikovo grapo (na drugo stran je možno priti z žičnico na "ročni" pogon). Nekaj naprej, sotočno, pa je na desnem bregu Save slapišče visoko kakih 100 metrov, ki priteka iz smeri zaselka Zavrate. Na sliki je viden le del slapišča, velik del slapišča pa je skrit za goščevjem.

(The stream with waterfalls has height of approx. 100 meters. Picture shows just lower part of the stream.)

DOSTOP (Access)

Slapišče se nahaja tik ob cesti Hrastnik - Zidani most, kak kilometer od Zidanega mostu, na desni strani. Bodite pozorni še na nenavadno ureditev prometa na delu ceste (zaradi širine voznega pasu je promet možen le v eno smer, smer prometa pa je določena z urnikom).

(On main road Hrastnik - Zidani most, at most approx. 1 kilometer before Zidani most, there is the railway crossing. Just before crossing there is the macadam parking lot in the right side of the road. Approx. 100 meters from parking lot there are some houses on the right side. On the other side of the river Sava there is the stream with waterfalls.)

Slapišče pod Zavratami (Foto: Žare)


Prejšnja stran (Previous page)