Lehnjakov slap pri Zidanem mostu

(Tufa waterfall at Zidani most)

OPIS (Description)

Pri železniško-cestnem prehodu natanko 1,1 kilometer pred Zidanim mostom je na desni strani manjše parkirišče, čez Savo pa vidimo vstop v Trbežnikovo grapo (na drugo stran je možno priti z žičnico na "ročni" pogon). Prečimo cesto in železniško progo in se ob njeni strani pazljivo podamo v smeri nazaj, torej proti Hrastniku (še enkrat ponavljamo: bodite zelo, zelo, zelo pazljivi - promet na progi je pogost!) kjer po kakih 100 metrih naletimo na svoji desni na lehnjakovo slapišče, visoko kakih 20 metrov na odprtem, zgoraj pa ga je še kakih 50 metrov skritega v goščevju.

(This is approx. 20 meters high visible stream with waterfalls and some 50 metters hidden.)

DOSTOP (Access)

Slapišče se nahaja tik ob cesti Hrastnik - Zidani most, dober kilometer od Zidanega mostu, na levi strani. Bodite pozorni še na nenavadno ureditev prometa na delu ceste (zaradi širine voznega pasu je promet možen le v eno smer, smer prometa pa je določena z urnikom).

(Go by main road Zidani most - Hrastnik, just outside the Zidani most there is the rail cross. Go by rails (be very careful!) and after 100 meters there is the stream on the right side of the rails.)

Lehnjakov slap (Foto: Žare)


Prejšnja stran (Previous page)